צילום: שמואל סרדינס, אשדוד נטבעיריית אשדוד יחד עם המועצה הדתית החליטו על הרחבת והגדלת בית העלמין לכיוון דרום על חשבון פארק אלתא וחורשת עצי השיטה המלבינה, בה נהגו לבקר משפחות שחיפשו אחר בילוי בחיק הטבע, זאת בשל מצוקת שטחי הקבורה בבית העלמין.

כפי שניתן לראות בצילומים, הפארק כבר כורסם בחלקו לטובת הכשרת שטחי הקבורה החדשים ובית העלמין התפשט גם מעבר לדרך הגישה אליו משד' משה סנה.

צפו >>

בין המועצה הדתית וקרן קיימת לישראל שהחורשה באחריותה, הוסכם בעבר להשאיר חלק מהעצים כך שישתלבו בין הקברים וחלק אחר יועתק ויועבר למקומות אחרים. אולם גם ההתרחבות לשם לא תספיק ועל פי התכנית שטחי הקבורה יורחבו גם ממזרח לבית העלמין – אל שטחי הפרדסים והשדות עד ערוץ נחל לכיש ואף צפונה משם.

בעבר הגיבה העירייה על נושא הרחבת בית העלמין והסבירה כי התכנון המוצע בתחום השיפוט של העיר (דרומית ומזרחית לבית העלמין הקיים עד גבול נחל לכיש), לוקח בחשבון את כל ערכי הטבע והנוף הקיימים ומציע פתרון מיטבי לסוגיה ובוודאי שאין כוונה לחסל את הפארק.

צילום: שמואל סרדינס

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]