|
|
|
|
|
|
בשנים האחרונות הוא פרץ לתודעה מתוך קמפיינים וסרטונים ברשתות החברתיות, שמציירים את "הינוקא", הרב הצעיר מראשון לציון, כאיש קדוש, כמעט אלוהי/משיחי. הוא הפך לסנסציה דתית-תרבותית חוצת קהלים כולל חילוניים ומבחינת החרדים הוא - הרוק סטאר הכי לוהט כיום בסצנת האדמו"רים והבאבות. סביבו נוצר פולחן אישיות שהולך ומתגבר מבחינת חסידיו הוא בקשר ישיר עם אלוהים ומצליח לחולל ניסים. הם אומרים - "הרב רואה בכל רגע נתון מה שיש בשמיים". אבל מנגד, יש ביקורת נוקבת על התעשייה סביבו שנוצרה סביבו ועל הניסיון להציג בן אדם כמשיח, כאל – כמו מעשה עגל הזהב בניגוד לציווי – "לא תעשה לך אלוהים אחרים על פני, לא פסל, לא תמונה ולא מסכה – והכוונה – תהיה בקשר ישיר עם אלוהים, אל תחפש מחליף. מי הוא הרב שלמה יהודה בארי (במקור שי צוברי) שבגיל 37 עם 3 בתים יוקרתיים בבעלותו ותמונה של ראש עיר שמנשק לו את היד, עולה ועולה ומטפח עולם מיסטי סביבו?
|
|
|
|
אולי יעניין אותך גם
,
|
|
|
תסתכלו עליהם, תביטו על הפנים של ולדימיר 14,יאיר16 נופר16, על התמימות, על החיוך, על התקווה על העיניים הטובות. שלושה בני נוער שזעקו בשקט עד שבסוף נדם קולם. שלושה בחודש אחד בלבד שהתקווה נגוזה שהאכזבה גדלה, והחרם שגרם להם לקפוץ אל מותם. בארץ שבה אנחנו מתווכחים על הכל, יש אמת אחת שאי-אפשר לברוח ממנה: ילדים מתים פה בגלל חרם. לא “קשיים חברתיים”, לא “אתגרים בגיל ההתבגרות” חרם, התעללות, התעלמות, ושתיקה של מבוגרים. המציאות הזו לא רק טרגית היא מחרידה. והשאלה היחידה שצריכה להדהד לכל הורה, לכל מחנך, לכל מנהל לכל מערכת היא: כמה ילדים עוד צריכים למות כדי שנתעורר?
|
|
בקשת החנינה של נתניהו והסירטון בו פנה לעם בנושא, הינה תמצית מזוקקת של אישיותו הנכלולית של בנימין נתניהו. מאחרי המילים המרטיטות לבבות (תמימים..) ,קול הבריטון הסמכותי והמימיקה הנחרצת, מסתתרות מניפולטיביות, ציניות, התקרבנות ובריחה מאחריות, ברמה שטרם נראתה בהיסטוריה הישראלית ואולי אף העולמית. שנתיים לאחר האסון הכבד ביותר שידע העם היהודי מאז השואה, כשהוא אחז בהגה, מעז נתניהו לבקש תקדים היסטורי: ביטול משפטו הפלילי בעודו מכהן, תוך עיוות מוחלט של מוסד החנינה עצמו. ואף מעז לטעון כי החנינה חשובה לנו, לא לו.. מי שחולל את השסע העמוק ביותר בחברה הישראלית וגרר אותנו למלחמת אזרחים בהתהוות, מציע כעת "עסקה": אם הנשיא יפטור אותו ממשפטו, הוא יואיל בטובו לעצור את מסע ההרס של מערכות החוק והתקשורת,
|
|
|
|
|
|
|
|
|