טרגדיה בחופשה בישראל: תייר בן 62 מצרפת טבע למוות לעיני ילדיו ואישתו בחוף לא מוכרז. התייר נכנס לים בין חוף המצודה לחוף י"א, כאשר הים סוער ומסוכן במיוחד. בשלב מסוים החלו שני התיירים לטבוע.
מצילים בחוף י"א, שהבחינו במתרחש בעזרת משקפת, זינקו למקום הטביעה על אופנועי ים. את הבן הצעיר מצליחים למשות המצילים והוא נפצע באורח קל. את האבא הם מושים מהמים כשהוא מחוסר הכרה, לאחר שבלע כמות גדולה של מים.
המצילים מתחילים מיד בפעולות החייאה כדי להציל את חייו ובמקביל מוזעקים צוותי מד"א וכונני איחוד הצלה דרום. במשך שעה ארוכה עמלים הצוותים כדי לנסות ולהחזיר את האיש לחיים אך ללא הצלחה ומותו נקבע במקום ע"י רופא מד"א.
בכול אותו הזמן, צופים על המתרחש בחוף ילדיו ואישתו של התייר שטבע. כתב אשדוד נט, שהבחין במצוקה הגדולה בה נמצאים בני המשפחה, מיהר להעביר דיווח לסגן קב"ט העירייה, גבי אייש, שהזעיק למקום צוותים של מחלקת הרווחה בעירייה.
.jpg)
.jpg)

עוד באותו עניין:

יהיה זכרו ברוך של התייר המסכן שסיכן את החיים שלו
ככה פתאום מול עיניהם של בני משפחתו…
מקרה עצוב ומצערר…
תנחומי למשפחת המנוח
ואוו , מסכן מה שקורה באשדוד כל יום משהו חדש
ז "ל ….
בושה וחרפה לאי מקצוענות של מצילי רובא י"א .
הוצאת האיש מהמים היתה גרועה ביותר בנוסף ביצעו באיש החייה לא נכונה
לידיעת אחראי המצילים תעשה בדק בית טוב טוב ומינוי של מציל צריך להיות מינוי בעל כישורים ולא קשרים כי מציל היא בעל מקצוע חשוב ביותר עד להגעת צוותי חירום רפואים (מ.ד.א )
באמת שאין לי נגד משהוא דבר אבל כאחד שניסה למשוט את האדם החוצה וראה את המקרה מהתחלה אני מאוכזב מעומק ליבי.
יום טוב ושבת שלום .
לאחד שהיה במקרה: חמוד א. התייר היה ממש רחוק מעמדת המצילים. ב. הים היה סוער כך שהיה ממש קשה להבחין בבן אדם שבטע. וג. כאחת שעזרא למציל להוציא את הבן אדם מהמיים אני יכולה להגיד לך שהוא כבר היה ללא רוח חיים כשצלחנו להוציא אותו. מאוד קל להסתכל מהצד ואחר כך לעביר ביקורת על אנשים.
מסכן
תנחומים למשפחה,
פירגון לעופר אשטוקר.
ופירגון לישראל פרידלנדר. זה הבחור עם האמבולנס של הצלה-דרום,
שתמיד מגיע נותן סיוע, ומאחל רפואה שלימה.
חבל שערית אשדוד לא עושה מבחנים למצלים יכול להיות
שאילו נערכו מבחנים כל שנה על כשרות המצילים
אולי היו מצילים אותו